Musthave: Cleo door Helen Brown

Beeldcredit: Bol.com. All rights reserved.

Ik kwam van de week een heel leuk boek tegen in de boekwinkel: Cleo! Ik werd ontzettend aangetrokken door deze schattige boekcover (dit plaatje is van de Engelse cover, maar hij is bijna hetzelfde als de Nederlandse versie).

Het verhaal
Het is het waargebeurde verhaal over een klein katje wat groot geluk bracht. Helen Brown heeft helemaal niks met katten, maar haar zoontje Sam wel. Na lang zeuren gaat Sams wens in vervulling: ze gaan een jong katje uitzoeken. Maar dan slaat het noodlot toe: Sam wordt aangereden en sterft.
Een paar dagen later wordt er een klein, zwart katje bij de familie afgeleverd. Het laatste waar Helen zin in heeft is de zorg om dat katje, zeker nu de familie rouwende is. Maar Sams jongere broertje wil het katje koste wat kost houden, het beestje krijgt de naam Cleo. Het katje ontpopt zich tot de koningin van het gezin, dankzij haar eigenzinnige kattenpersoonlijkheid. Mede dankzij Cleo’s levenslust weet Helen en haar familie de dood te kunnen verwerken en er langzaam weer bovenop.

Ik wil dit boek dolgraag hebben en dus ben ik van plan om ‘m te bestellen. Ik heb zelf onlangs een nieuwe kat (uit het asiel, genaamd Julia). Ben jij een kattenliefhebber? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Maar ook al heb je geen katten, als je van dieren en een goed verhaal houdt, moet je ’t zeker gaan lezen.

Nieuwsgierig? Bestel het boek dan nu via Bol.com!

Cleo
Helen Brown
Uitgeverij Sijthoff
€14,95

Advertenties

2 reacties op ‘Musthave: Cleo door Helen Brown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s