Alles over vloeibare highlighter!

Een van de mooiste beautyproducten vind ik wel de highlighter. Dit fijne beautymiddel is bedoelt om de mooiste gedeelten van je gezicht te laten opvallen en accenturen. En het geeft je die gezonde glow die we allemaal zo graag willen hebben. Desondanks is de highlighter (zowel in poeder als vloeibaar) een tricky product. Daarom vandaag meer informatie over de (vloeibare) highlighter, wat het doet voor je look en hoe je ‘m aanbrengt!

Je hebt het vast wel eens gezien: vrouwen met een prachtige glow op hun gezicht alsof ze een weekje op vakantie zijn geweest. Ook op de rode lopen zien we de welbekende glans veel terug. Deze mooie glow kun jij ook creëren met behulp van een highlighter.

Met een highlighter leg je het accent op je jukbeenderen, wangen, eigenlijk dat gedeelte waarvan jij wilt dat het opvalt/straalt. In de meeste gevallen wordt highlighter aangebracht onder je wenkbrauwen, wat heel mooi staat bij opgemaakte ogen. Maar highlighter kan ook prima voor de rest van je gezicht gebruikt worden voor een gezonde gloed over je gezicht.


Highlighters zijn te koop in poedervorm maar ook vloeibaar zoals in een stick of in een potje. Persoonlijk ben ik meer een liefhebber van de vloeibare highlighters? Here is why…

Met vloeibare highlighter:
– kun je het makkelijk uitsmeren en dus beter verwerken in je make-up
– omdat je geen extra poeder nodig hebt (die gebruik ik meestal toch al en ik vind het onhandig met de blush)
– omdat het net zo goed fixeert
– omdat je gerichter kunt werken (je ziet waar je wat smeert)

Desondanks is highlighter wel een tricky product. Hier moet je dus goed op letten:
– Dat je de goede kleur kiest. Is het te licht (zoals roze bijvoorbeeld of wit) dan krijg je juist een rare gloed in plaats van een mooie. Niet elke kleur past bij iedere huidtype net als foundation, dus laat je goed adviseren.
– Niet overdrijven met hightlighter. Je kunt highlighter het beste aanbrengen op/onder: je wenkbrauwen, dat kuiltje boven je lippen, de binnenkant van je ogen, je jukbeenderen en je slaap. 
– Dat je geen strepen ziet, tip: neem een foundation kwast waar je een klein beetje foundation op doet en meng het.

Diverse merken hebben highlighters in hun collectie: van low-budget tot wat duurder. Ik gebruik het liefste de cream highlighter (stick) van Lancaster en de vloeibare highlighter van Benefit. Over de Benefit High Beam komt binnenkort een review!!
Hoe breng je (vloeibare) highlighter aan?
– Breng eerst je foundation aan en de rest, doe als laatste de highlighter.
– Neem een platte kwast (zoals een foundation kwast) en breng de highlighter in de vorm van een halve maan aan tussen je slaap en je jukbeenderen (bovenste gedeelte van je wang).
– Je hoeft maar een kleine hoeveelheid te gebruiken, blend de kleur goed met je huid. Zoals gezegd: is het effect ietsje te heftig, ga er dan overheen met een klein beetje foundation.
– Je kunt als volgt testen of je je highlighter goed hebt aangebracht: beweeg je hoofd van links naar rechts en kijk in de spiegel of het licht valt daar waar jij de highlighter hebt aangebracht.
– Indien je een cream stick highlighter gebruikt gebruik ook dan een kwast. Breng het aan op je kwast en werk het vervolgens in je huid. Ga niet strepen, dan krijg je een zebra-effect.
É voila! Nu weet je precies hoe je die gezonde gloed creërt, ideaal voor als je een beetje moe bent of bent wezen stappen. Zo zie je er weer fris en stralend uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s