I love the bob hair cut!

Ineens zie je het overal: korter haar en dan met name de bob. Ook ik raakte geïnspireerd en besloot om mijn lange lokken af te knippen. Ja, je leest het goed, ik heb een bob! Vandaag laat ik je het moodboard voor mijn bob zien, morgen zie je het resultaat!

bob; de ~ 

Een bob (ook wel de bobline of de boblijn genoemd) is een kapsel dat begin jaren ’20 van de twintigste eeuw populair werd als vrouwenhaardracht en sinds de jaren zeventig ook bekend staat als een mannenkapsel. Bij dit kapsel is het haar op één lengte meestal op de kaaklijn. De bob werd bedacht in 1909 in Parijs door kapper Antoni Cierplikowski. 
Bron: Wikipedia.org

 
Al 22 jaar heb ik mijn haar lang gehad. Ik heb niet de beste ervaringen met kappers. Om ronduit eerlijk te zijn: de meeste kappers kunnen gewoon niet knippen. Het is gewoon zo. Toch was ik altijd benieuwd hoe het zou zijn als ik mijn haar bijna kort knipte. Een tijd terug leerde ik Anthony kennen. Een super aardige kapper met passie voor zijn vak en bovendien talent. Hij zei dat ik eens zou moeten overwegen om een bob te laten knippen. Dus zo gezegd zo gedaan! Maar voordat ik ging heb ik een aantal plaatjes verzameld. Het eerste plaatje is een bob bij het model Chanel Iman. Isn’t it gorgeous? Het is precies zoals ik het zou willen.
Hier nog wat inspiratie:


Het leuke van een bob kapsel is dat je nog steeds veel soorten stijlen kan dragen. Zoals je hierboven ziet bijvoorbeeld een sleek bob of juist curly en met een heleboel volume.

En ook Hollywood loopt weg met de bob! Zo is actrice Katherine Heigl (bekend van o.a. Grey’s Anatomy) gespot met een korte coupe. En ik vind het haar fantastisch staan!Wat vinden jullie van de bobline?
 

Advertenties

6 reacties op ‘I love the bob hair cut!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s