Column: Life is not like a Facebook-status…

Lieve bezoekers, vandaag wil ik even stilstaan bij andere onderwerpen dan lifestyle en beauty, maar iets wat zeker daar ook mee te maken heeft, namelijk well-being, bewustzijn en levenskracht. Iedereen presenteert zich anders maar natuurlijk voornamelijk positief. Vooral op sociale media is het een parade van kijk-mij-eens-zo-gelukkig-zijn. Maar zoals we allemaal weten gaat het leven niet altijd over rozen en is je status niet altijd om te ‘liken’. Wat te doen als je voor verschillende tegenslagen komt te staan? Loop jij er voor weg of leer je ervan?

Er zitten genoeg dagen bij dat je soms kunt denken: is dit nu mijn leven? Zoals afgewezen worden door een superleuke stage of baan omdat jij niet hebt what it takes. Of een jarenlange vriendschap die doodbloedt of ineens abrupt wordt verbroken. Of andere persoonlijke dingen die je meemaakt waarop het soms even slikken is. Jij hebt ze, ik heb ze, we hebben allemaal die momenten wel eens. En dat is echt niet erg, want je kunt het ook met een ander perspectief bekijken: wat kan ik er mee doen?

Ik hoor je al denken: jeetje, wat ben jij optimistisch. Maar nee, dat kan ik je verzekeren dat ben ik niet. Ik grens eerder aan een pessimisme, maar ik heb ook geleerd te relativeren. Ik heb zelf een lange tijd gehad dat ik mezelf spiegelde aan succesvolle mensen. Op zich niks mis mee, maar het gevaar ligt op de loer dat je de lat voor jezelf te hoog gaat leggen. En dat doe ik niet alleen, dat doen heel veel mensen. En ik begrijp dat. Op een gegeven moment is het daarom verstandig om eerlijk te zijn tegen jezelf: okee, ik heb een baalmoment. Wat doet dit met me en wat kan ik er aan doen om dat te veranderen?

Sommige dingen heb je gewoon niet in de hand. Zoals een afwijzing van jouw droomstage. Bedenk gewoon alleen goed dat het geen persoonlijke afwijzing is, maar een leermoment.
Want als er één ding is wat ik heb geleerd is dat iedereen kan groeien, tot ongekende hoogtes. Key ingrediënt? Doorzettingsvermogen, doorzettingsvermogen, doorzettingsvermogen. En ja, een portie geluk. Want die mensen waaraan je je spiegelt, die wel succesvol zijn hebben ook vaak (natuurlijk ze hebben brains en talent) vooral geluk. En ze geven niet snel op.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Want ook veel persoonlijke tegenslagen heb je soms niet in de hand, maar je kunt er meestal altijd wel een les uit trekken. Wat je zult doen voor de volgende keer. Niemand is perfect, maar verwacht/eis dat van jezelf dus ook niet.

Stevig balen, tja dat doe ik ook. Zeker op zo’n moment. Maar ik probeer wel weer door te gaan en niet erin te blijven hangen. Want het is een momentopname totdat jij er iets anders mee doet.


Liefs,
Stay tuned,


Advertenties

5 reacties op ‘Column: Life is not like a Facebook-status…

  1. Omdenken is echt een 'must have' tool voor elke levenskunstenaar. Jammer genoeg bestaat een volmaakt leven alleen in je dromen (en reclames), dus je kunt maar beter zo snel mogelijk leren om de onvermijdelijke tegenslagen en mislukkingen om te kunnen vormen naar iets wat je kunt gebruiken om verder te gaan. Oftewel; alle shit gebruiken om je leven te bemesten, het is niet leuk met je handen in de stront, maar soms word je echt verrast door wat het uiteindelijk oplevert.

  2. Goed artikel! Ik denk dat je tegenslagen indd kan gebruiken om doorzettingsvermogen te kweken en je kan er zoveel van leren. Persoonlijk ben ik van mening dat als mensen nergens voor hoeven te vechten en alles komt aanwaaien, er niet betere personen van worden (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)groetjes LindaB

  3. Doorzettingsvermogen is in het leven heel belangrijk en heel veel mensen vergeten dat. Ook al is een afwijzing voor je droombaan/stage kut bedenk wel goed dat je er ook op een andere manier kan komen. En bovendien, wie zegt dat dat bedrijf wel zo leuk is als jij denkt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s