New: Shimai.nl


Dames met een donkere huid opgelet! Ben jij in het bezit van een prachtige afro en gezegend met een chocoladekleurige huid dan heb je vast wel gemerkt dat het aanbod van verzorgingsproducten/beautyproducten niet bepaald eindeloos is. Gelukkig hoef je niet meer uit te wijken naar de afro-winkel of specialist maar kun je nu ook met gemak vanuit je luie stoel terecht bij de beauty- en lifestyle webwinkel Shimai.nl!De webshop Shimai.nl (wat Sisters betekent in het Japans) is een zusje van de webshop Shizo.nl, de webshop die natuurlijke en eco-cosmeticamerken in Nederland op de markt bracht.

De vrouw achter Shimai.nl is oprichtster Shirley Tol. De van Suriname afkomstige powervrouw kreeg in de loop der jaren steeds meer vragen van vrouwen met een donkere of getinte huid.
“Omdat ik zelf een donkere huid heb, ligt die vraag voor de hand. Vrouwen met een donkere huid hebben behoefte aan  verzorgingsproducten met specifieke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld sheabutter en bepaalde oliën en kruiden. Ook voor de verzorging van natuurlijk kroes en krullend haar zijn andere producten nodig. Omdat het aantal vragen maar bleef toenemen, besloten wij in 2011 om speciaal voor vrouwen met een donkere huid een tweede webwinkel te ontwikkelen”, aldus Shirley. 

En toen was daar dus Shimai.nl een webwinkel die zich richt op vrouwen tussen de 18 – 50 jaar met een Caribische, Afrikaanse, Aziatische of anderzijds etnische gemixte achtergrond. 


“Traditionele haarverzorgingsproducten voor kroes haar bevatten bijna standaard minerale olie en andere chemicaliën. De inzichten over de juiste verzorging van kroes haar zijn de laatste 10 jaar echter sterk veranderd. Steeds meer vrouwen kiezen er nu voor om hun haar niet meer bloot te stellen aan agressieve chemicaliën die bijvoorbeeld gebruikt worden in relaxers voor het ontkroezen. Ze kiezen juist voor een natuurlijke haarstijl. Voor natuurlijk kroes en krullend haar is de trend duidelijk ‘back to basics’ met natuurlijke producten”. De producten op Shimai.nl zijn dus vrij van onnodige chemische of synthetische toevoegingen en bevatten geen minerale olie, parabenen of sulfaten.

Behalve voor verzorgingsproducten voor het haar kun je ook bij de webshop terecht voor make-up speciaal voor de donkere huid. Shirley: “Wat veel mensen zich niet realiseren is dat de woorden ‘huidkleurig’ en ‘nude’ voor iemand met een donkere huid helemaal niet vanzelfsprekend zijn.  Ze worden in fashion en beauty veel gebruikt, maar altijd in relatie tot een blanke huid. Daarom speuren wij naar producten die deze woorden voor iemand met een donkere huid wél de juiste betekenis geven.” 


Nieuwsgierig naar het assortiment van Shimai? Neem dan even een kijkje in de webshop.

Advertenties

One thought on “New: Shimai.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s