DIY: Ombre Stain Nails

Bron foto.

Ombre is hot! Niet alleen in fashion, maar ook al (een tijdje) in beauty! Zo kennen we natuurlijk allemaal de ombre haartrend, maar er zijn ook verschillende beautytrends op het gebied van ombre. Ik kwam deze tutorial voor ombre nagels online tegen en het leek me leuk om deze met jullie te delen!
Ik heb al eerder ombre nagels gezien maar dat op elke vinger een andere kleur; van donker naar licht of van licht naar donker. Deze ombre nails zijn ietsje anders: hier heb je namelijk op elke nagel een kleurverloop van donker naar licht. Ik zou ze graag zelf maken, maar ik moet even mijn eigen nagels met rust laten (lees: ietsje te veel nagellak gedragen de afgelopen tijd).

Wat heb je nodig om deze gave mani te maken? 

  • 3-4 kleuren nagellak die qua kleur dicht bij elkaar liggen
  • een transparante topcoat
  • 1-3 make-up sponsjes in de vorm van driehoekjes
  • een klein bakje water
  • een stuk papier om de nagellak te ‘setten’
  • een klein kwastje
  • en een nagellakremover om eventuele foutjes te corrigeren (een remover in penvorm is helemaal handig)

Hoe maak je het?

1. Maak de flesjes van je nagellak open zodat je klaar voor gebruik bent. Pas op dat je ze niet omver gooit (dat is namelijk écht iets wat ik ook zou kunnen doen haha). 

2. Doop het make-up sponsje in het water en knijp ‘m goed uit zodat hij licht vochtig is. Dit voorkomt dat de nagellak te snel wordt opgezogen
3. Breng een klein beetje nagellak (van de donkerste kleur) aan op het puntje van het sponsje. Strijk de nagellak voorzichtig van het begin van je nagels richting je nagelriemen. Indien de kleur te licht is, herhaal deze stap. 
4. Breng de volgende lak aan (een tint lichter dan de donkerste kleur) en breng deze net onder de donkerste kleur aan. Strijk de kleur voorzichtig richting je nagelriemen. Probeer wel zo snel mogelijk te werken zodat de nagellak niet te snel opdroogt. Als het nat is kun je betere kleurverloop maken. Herhaal deze stappen totdat je alle kleuren hebt gehad.
5. Pak nu het papier. Breng de spons aan op het papier en schuif het op en neer zodat de drie kleuren zich mengen. Leg de spons nu op je nagel en druk ‘m stevig aan. Beweeg ‘m op en neer op deze plek zodat de kleuren zich op je nagel mengen. Wees niet bang dat het een zooitje wordt, het is juist de bedoeling dat de kleuren zich mengen met elkaar. Als je het aandrukt maar tegelijkertijd zoveel mogelijk op één plek houdt kan er niet veel misgaan.
6. Nadat je ‘m hebt aangedrukt zul je van elke kleur weer een klein beetje nagellak moeten aanbrengen op de spons. Herhaal stap 5, gevolgd door 6 voor elke nagel. 
7. Als je dit hebt gedaan heb je als het goed is mooie nagels maar een zooi rondom je nagelriemen. Maak het voorzichtig schoon met nagellakremover. Heb je geen stift, gebruik dan voorzichtig een puntje van een wattenschijfje of gebruik een wattenstaafje. Of gebruik een (schoon!) make-up kwastje en doop deze in de remover om je nagelriemen schoon te maken.
8. Breng de topcoat aan over je ombre nagels zodra deze helemaal droog zijn. Door de topcoat zullen je de kleuren zich nog makkelijker gaan mengen.
Bron tutorial.En voila! Ombre nails! Het is best een klusje maar als je best goed bent in nail-art (of gewoon het geduld of de creativiteit ervoor kunt opbrengen) dan is dit erg leuk!

Fijn weekend verder!
Liefs 
 

Advertenties

4 reacties op ‘DIY: Ombre Stain Nails

  1. Ziet er mooi uit! Volgens mij heet dit in de nail art wereld gradiant nails en het kleurverloop wat je noemt waarbij elke nagel een andere iets lichtere of donkerdere kleur krijgt heet ombre nails. Ik weet niet waarom er een onderscheid tussen wordt gemaakt, want eigenlijk maakt het helemaal niets uit vind ik 😛

  2. Thnx voor de comment Vera! 😉 ik had geen idee dat er daarin onderscheid werd gemaakt. Misschien dat er verschil is in de techniek? In ieder geval, thnx, ik vind het altijd leuk om weer wat nieuws te weten te komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s