Cruelty Free Campagne The Body Shop

Beeld credit.

Nog steeds zijn er cosmeticamerken die nog op dieren testen. En in sommige landen is het zelfs nog verplicht om cosmetica op dieren te testen voordat ze in de markt worden gezet. Iets waar wij met zijn allen weleens bij stil mogen staan. Vanaf vandaag start The Body Shop een campagne om aandacht te vragen voor deze praktijken en jij kunt helpen dit te stoppen door simpelweg hun petitie te tekenen. Want jij wilt toch ook niet dat arme konijntjes en muizen moeten lijden vanwege onze behoefte aan cosmetica?

Pas sinds 1997 is het verboden in Nederland om cosmetica te testen op dieren, sinds 2004 is deze wetgeving van kracht gegaan voor heel Europa. Maar dat het niet op dieren getest is wil niet zeggen dat er geen dieren lijden door het produceren van cosmetica. Bovendien wordt heel veel cosmetica in het buitenland geproduceerd waar nog geen verbod op dierproeven is. Dat betekent dat daar wél op dieren wordt getest en deze producten komen via de internationale handel bij ons in de winkel terecht.

Volledig dierproefvrije cosmetica
Dat er binnen de EU een verbod is op dierproeven, neemt helaas niet weg dat er nog steeds dieren lijden door het maken van cosmetica. Neem bijvoorbeeld rode lippenstift, waarbij luizenschildjes worden gemalen om de juiste rode kleur te krijgen. Konijnen worden ingezet om o.a. mascara’s te testen, met als gevolg dat ze oogirritaties van ontwikkelen. Om te voorkomen dat bedrijven massaal de dierproeven voortzetten buiten de EU-grenzen en op die manier op dieren geteste cosmetica verhandelen, ligt het plan op tafel om ervoor te zorgen dat per 2013 dat alle cosmetica die in de Europese en dus ook Nederlandse winkels ligt dierproefvrij moet zijn. 

En daar helpt The Body Shop graag een handje bij. Sinds de oprichting in 1976 door eigenaresse Anita Roddick heeft TBS altijd gestaan voor milieuvriendelijke en diervriendelijke producten.

Het gezicht van The Body Shop/model en tevens ambassadeur van Cruelty Free Lily Cole heeft speciaal voor deze campagne haar eigen ‘cruelty free’ make-up collectie gelanceerd. Jullie zagen er al een sneek peak van in het verslag van het event van TBS, maar binnenkort volgt er ook een uitgebreid artikel met beeld!

Wat kan jij doen?
Gruwel jij ook van deze dieronvriendelijke praktijken en wil jij graag meehelpen dierproeven tegen te gaan? Steun dan The Body Shop in hun missie en teken de petitie! Dat kun je vanaf vandaag doen via deze website. Zelf heb ik de petitie al ondertekend op het event van TBS een paar weken terug. Voelt goed om iets te kunnen doen voor de dieren en voor het verbeteren van de cosmetica industrie!

Meer weten? Kijk op de Facebook-pagina van The Body Shop of op crueltyfreeinternational.org.


Bron: dierproefvrij.nl, thebodyshop.nl, wikipedia.org

Advertenties

2 thoughts on “Cruelty Free Campagne The Body Shop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s