Sweet goodbye: Gossip Girl

Vanavond is het zover! Okee in Amerika dan, nog niet bij ons, maar dan is de allerlaatste aflevering van Gossip Girl. Voor 6 seizoenen lang heb ik met zo veel plezier gekeken. Ik weet nog goed hoe blij ik was toen ik hoorde dat deze serie werd gemaakt. Hierbij een relaas van mijn sweet memories aan Gossip Girl!

 Ik weet het nog goed: de allereerste aflevering werd uitgezonden in Amerika op 19 september 2007, zes dagen voor mijn verjaardag. Extatisch was ik toen ik hoorde dat GG op de buis zou verschijnen. Ik was namelijk al een groot fan van de boeken. Ik heb ze vrijwel allemaal in de kast staan! Wat ga ik missen en waarom?

De kledingToch wel de grootste buzz rondom de Gossip Girl serie is toch wel de kleding geweest. Dat een serie daarmee valt of staat is misschien wat ver gezocht, maar dat het zeker heeft bijgedragen aan het succes van de serie is duidelijk. En dat allemaal dankzij Eric Daman, ooit assistent van Patricia Fields (de styliste van de andere succes serie Sex And The City). Talent en een goede mentor waren de ingrediënten voor Eric om de personages tot leven te wekken. Eric wordt geroemd voor zijn diversiteit en oog voor detail. Hij was degene die verantwoordelijk was voor Blair’s signature haarbanden en Serena’s laidback stijl. Ook zijn stijlgeheimen ontdekken? Lees dan hier een interview of koop zijn boek.

 Mijn favoriete personages wat betreft kleding zijn Blair en Serena. Ik kan eigenlijk niet kiezen! Ik ben erg into Blair’s preppy chic stijl, maar tegelijkertijd voel ik me ook erg aangetrokken tot Serena’s sexy vamp meets casualty stijl. Wat betreft alle personages: hetgeen wat mij qua stijl nog het meest is bijgebleven zijn de accessoires. Van Chuck’s sjaals en dandy strikjes tot Vanessa’s grove sieraden. De show heeft mijn stijl erg beïnvloed. Ik ben zelf niet zo’n genius wat betreft mode, maar de show gaf mij altijd zo veel inspiratie!

De quotes
Er is geen show zo gevat als Gossip Girl. De quotes zijn hilarisch en blijven ontzettend memorabel. Van het sarcasme van Dan tot de kattige maar oh-zo-grappige uitspraken van Blair. En wat dacht je van Gossip Girl zelf?


Blair: Damn that motherChucker!

Blair: ‘Whoever said that money doesn’t buy happiness didn’t know where to shop.’
Serena: ‘Cinderella didn’t google prince charming’
Dan: ‘Google revenge and you get BlairWaldorf.com.’
Blair: You know I adore all of God’s creatures. But those butterflies, have got to be murdered.
Gossip Girl: Ain’t karma a bitch? We know Blair Waldorf is.

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer quotes! 

Bron foto.

The Places
Van New York tot Parijs: GG is zeker on the road geweest. De afleveringen in Parijs waren ongetwijfeld één van de hoogtepunten. Al was ik teleurgesteld dat we niet dezelfde traktatie van de locatie kregen toen Dan in Rome zat. Maar laten we niet vergeten dat New York natuurlijk ook hét decor van GG is. En dat hebben de Amerikanen goed begrepen: in navolging van de SATC-tour kun je nu ook de Gossip Girl-tour volgen, langs de highlights uit de serie zoals ”Constance School” en natuurlijk de MET-steps. 

Wie is Gossip Girl?
Dat is natuurlijk dé vraag die iedereen bezighoud. Zelf wed ik op Dorota of Eric van der Woodsen. Na vanavond zullen we het antwoord voor eens en altijd weten. Ze hebben het aardig goed verborgen gehouden, ik ben zeer benieuwd naar de manier waarop Gossip Girl haar final entrance maakt. Any thoughts?

Wie denken jullie dat GG is? En wie is je favoriete personage?

Advertenties

2 thoughts on “Sweet goodbye: Gossip Girl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s