New addiction: Suits

Suits

Ik heb er weer een nieuwe tv-verslaving bij. Of eigenlijk moet ik zeggen een online tv-verslaving. In navolging van White Collar (wat wordt uitgezonden via hetzelfde Amerikaanse network) heb ik Suits ontdekt. Ik werd compleet meegezogen in de wereld van de snelle New Yorkse advocaten. Maar wat is er nu zo leuk aan de serie? Het verhaal
Het verhaal draait om Mike Ross (Patrick J Adams) die door de speling van het lot op het pad van de high profile advocaat Harvey Specter (Gabriel Macht) belandt. Mike is gezegend met een fotografisch geheugen en het is altijd al zijn droom geweest om advocaat te worden. Er is echter één probleem: hij heeft zijn papiertje van Harvard Law School niet. Door omstandigheden en de zorg om zijn oma heeft zijn leven een andere wending genomen dan hij had gewenst.

Topadvocaat Harvey Spector (zelf een Harvard afgestudeerde) is senior partner bij één van de meest gerenommeerde advocatenkantoren in New York. Dankzij zijn hoge positie en recente promotie mag hij een associate aanwijzen, die hem mag ondersteunen bij zijn zaken. Als Mike op bijzondere wijze op zijn pad belandt raakt hij geïntrigeerd door hem. Hij heeft dan wel geen diploma van een rechtenstudie op zak, hij heeft wel een ongelofelijke motivatie én kennis die verder reikt dan alleen studieboeken. Harvey geeft Mike een kans en samen besluiten ze te doen alsof Mike wel een afgestudeerd Harvard student is.

Er gaat een wereld voor Mike open: lange dagen op het kantoor, spannende cases, bloedmooie en interessante collega’s zoals zijn vrouwelijke collega ( juridisch medewerker) Rachel en ook de idiote collega’s zoals junior partner en licht gestoorde advocaat Luis Litt.

Suits2

Waarom kijken?
Het is grappig, spannend en het tempo ligt hoog, zonder dat het niet meer te volgen is. Uiteraard is Mike Ross (Patrick J Adams) voor alle vrouwelijke kijkers ook een zeer grote bonus. Hoewel ik ook de aantrekkingskracht van Harvey Specter (Gabriel Macht) inzie. De beste man heeft qua gezichtsuitdrukking en expressie dezelfde charme als George Clooney. Gabriel  zet de rol van zelfingenomen advocaat perfect neer, wat soms echt lachwekkend is. Mike’s naïviteit daarentegen is vertederend en is wellicht ook herkenbaar op sommige momenten voor starters op de arbeidsmarkt die moeten wennen aan de kantoorjungle.

Helaas wordt Suits nog niet in Nederland uitgezonden. Zou je dit kijken? Waarom wel of niet?

La Vie Est Belle | Lancôme

Advertenties

Een reactie op “New addiction: Suits

  1. Pingback: Good Reads |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s