Food: Spicy pumpkin soup

Pompoen1

Ik word niet echt warm of koud van soep, maar pompoensoep vind ik wel erg lekker! Vooral homemade smaakt ’t gewoon het beste. Alhoewel ik er dol op ben, is het niet zo dat ik het vaak maak helaas. Verse pompoensoep kost namelijk wel wat werk en tijd! Iets wat ik niet altijd heb. Maar twee weekenden terug had ik de tijd en maakte ik mijn eigen homemade pompoensoep! Ideaal voor lunch of als voorgerechtje!

I don’t get that excited when it comes to soup. But pumpkin soup however is one I really enjoy! Especially homemade pumpkin soup has a delicious flavour that is just the best. Though I love this dish, I don’t make it very often unfortunately. Truth be told, it takes a little work (and quite some time!). Two things I run out of most of the time. But two weekends ago I cleared my weekend and dedicated myself to the kitchen to cook my homemade pumpkin soup. Not only does it smell so good, it’s ideal to eat for lunch or to start of your dinner as an appetizer!
Pompoen2

Pompoen3

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (liefst biologisch)
  • 2 tl sambal
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 uien (in parten)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 ml groentebouillon (ca. 1,5 tablet)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • peper en zout
  • olijfolie (om te bakken)

Ook nodig: een blender/keukenmachine of staafmixer.

Zo bereid je het:

1) Halveer de pompoen en snijd hem in kwarten. Verwijder vervolgens de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd met een mesje of dunschiller de schil van de pompoen. Snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 2 cm. Geloof me, hier ben je wel een tijdje mee bezig!! Houd er rekening mee dat dit gedeelte je het meeste tijd kost, dus begin vooral op tijd.

2) Snijd de knoflook fijn en hak de uien in fijne partjes. Zet ondertussen 800 ml water op voor je bouillon. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend voor ongeveer 2 minuten.

3) Maak je bouillon klaar en doe voeg dit toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur inkoken voor zo’n 15 – 25 minuten. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot je een gladde soep krijgt. Voeg hier na de peper, zout en sambal toe om ‘m op smaak te brengen. Schep de soep in kommen en voeg als laatste in elke kom 1 el crème fraîche toe.  Vergeet het niet goed door te roeren.

Bon appetit!

Ingredients:

  • 1 pumpkin ( preferably organic )
  • 2 tsp sambal
  • 2 cloves garlic ( chopped )
  • 2 onions ( cut into wedges )
  • 2 tsp curry powder
  • 800ml vegetable stock ( 1.5 tablet )
  • 1 cup sour cream ( 125 ml)
  •   salt and pepper
  • olive oil ( for frying )

You also need : a blender or food processor.

Preparation:

1 ) Cut the pumpkin in half first and then cut it into quarters . Then remove the seeds and stringy insides of the pumpkin. Cut with a knife or vegetable peeler and carefully peel the pumpkin. Cut the pumpkin into cubes of about 2 cm. Believe me , it will take you some time ! Please note that this section takes the most of your time , so start early on.

2 ) Cut the garlic and chop the onions into thin wedges . Now boil 800 ml of water for your broth . Heat the oil in a large heavy saucepan . Fry the garlic , onion and curry powder for about 2 minutes at medium heat. Add the pumpkin and cook while stirring for about 2 minutes.

3 ) Make your broth ready and add it to the pan . Bring it back to the boiling point and then let it simmer on low heat for about 15-25 minutes. Remove the pan from the heat and use a hand blender until you get a smooth soup . Afterwards add the pepper , salt and sambal to give it that spicy flavour. At last pour the soup into bowls and add in each bowl 1 tablespoon of crème fraîche . Do not forget to stir well before you serve your dish.

Bon appetit!

liefssig7

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s