Recept: overheerlijk visstoofpotje | Recipe: Delicious fishstew

SONY DSC
Bron foto - Photo credit.

Dit recept is zó belachelijk simpel en lekker, dat ik het absoluut de moeite waard vond om te delen. Ik ben nog steeds geen kookwonder, maar experimenteren blijft leuk. Soms pakt het uit, soms totaal niet (zo doel ik op mijn visschotel met mosterdsaus – veel te scherp!). Maar dit gerecht is zo heerlijk en eenvoudig, dit kan gewoon niet misgaan! Ik kookte dit gerecht voor mijn vriendin C. op Oudjaarsavond. Het is ook een maaltijd die je goed kunt serveren als je vegetariër bent. Lees snel verder voor het recept!

This recipe is so ridiculously easy to make and just taste so good, that I found it worth sharing. Despite my many efforts I am still not MasterChef-worthy, but experimenting with food and dishes still keeps being fun. Sometimes it works out and…. sometimes it doesn’t (Last week I had a fatal attempt trying to make a pasta and fish dish with a mustard sauce- which overpowered way too much!). But this dish is simple and so delicious, you just can’t screw this one up. I made this dish for my friend C. when she came over for dinner on New Years Eve. In case you are a vegetarian, this dish is also tasty for you. Read on to get the recipe!

Ingrediënten:– 1 zak wokgroente of verse courgette, paprika, wortel en rode ui
– 100 ml droge witte wijn
– potje tomatensaus of een blikje tomatenblokjes
– 4 el olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 2 tl Provençaalse kruiden
– 2 pangasiusfilets of kabeljauwfilets (of welke vis je maar wil)

Bereidingswijze:
Zet een hapjespan op het vuur en fruit de knoflook. Voeg de wokgroente erbij en wok het op middelhoog vuur voor zo’n 2 minuten. Snijd de vis in stukken. Voeg de droge witte wijn toe aan de wokgroente. Voeg de vis toe en de tomatensaus toe en laat de boel vervolgens sudderen op laag vuur voor zo’n 7 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden toe en tot slot de olijfolie.

Zelf at ik hier gebakken aardappeltjes bij, maar je kunt uiteraard ook voor rijst, quinoa of een ander soort bijgerecht kiezen.
Ingredients:
– 1 bag of different types of vegetables or fresh zucchini, paprika, carrot and red onion
– 100 ml dry white wine
– Jar of tomato sauce or a can of diced tomatoes
– 4 tbsp olive oil
– 2 cloves of garlic
– 2 tsp mixed herbs preferably Provençal herbs 
– 2 pangasius fillets or cod fillets (or any fish you want)

Preparation:
Put a frying pan on the heat and fry the garlic. Add the vegetables there and cook on medium heat for about 2 minutes. Cut the fish into pieces. Add the dry white wine to the vegetables. Add the fish and the tomato sauce and let the whole thing simmer on low heat for about 7 minutes. Add the herbes de Provence, and finally the olive oil.

Personally, I ate baked potatoes with here, but you can of course opt for rice, quinoa or another kind of side dish.

Well that was easy no wasn’t it? I’ve added this one to my personal favorites.

Wat is jouw favoriete recept? What is your favorite recipe?

liefssig7

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s